Codify Infotech

Caves de Languedoc

De mooiste schenkwijnen komen op dit moment uit Zuid-Frankrijk. Het gebied de Languedoc Roussillon onderscheidt zich met afstand in prijs en kwaliteit t.o.v. de rest van de wereld. Wij hebben het genoegen om met het meest vooruitstrevende wijnbedrijf samen te werken, de Caves de Languedoc Roussillon.

Gelegen in een heel bijzondere gebied rond Narbonne, vlakbij de Middellandse Zee en in de schaduw van de Pyreneeën, kent klimaatomstandigheden die je bijna nergens tegenkomt.
In de kelder beschikt deze coöperatie over de meest moderne apparatuur, en de ruim 300 coöperanten worden intensief begeleid om het te komen tot een constante oogst van de
beste druiven. In het gebied tussen de Corbières, la Clape en de Middelandse Zee verbouwen deze groep wijnboeren maar liefst 1500 hectaren druiven. De boeren schaarde zich achter één duidelijke missie; respect voor zowel traditie en moderne mogelijkheden. Bewust van de noodzaak om dit gebied in gezonde staat door te geven aan volgende generaties. De Cave blijkt daarmee een essentiële schakel in het behouden en beschermen van de plaatselijke landbouw en landschap.

Wanneer je dan ook nog eens wijnmakers hebt met de kennis van de Oude en van de Nieuwe Wereld, wat ze met de nodige durf en creativiteit inzetten in hun kelderwerkzaamheden, dan krijg je uiteindelijk –na veel proberen- echt iets moois.

De wijnen uit de Languedoc kunnen in twee categorieën worden verdeeld. Tot de eerste groep behoren de vins de terroir uit appellations als Côteaux du Languedoc, Minervois en Corbières. Die appellations produceren wijnen met specifieke terroirkenmerken van in de regel de traditionele, autochtone druivenrassen. Veelal zijn dit assemblages van druiven als Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault en Carignan voor rood en voor wit onder meer Grenache blanc, Picpoul, Muscat, Marsanne en Roussanne. De tweede groep vormen de Vins de Cépage, wijn van een druivenras met naam op het etiket. Geen authentieke Languedoc druivensoorten, wel wijnen gemaakt van slechts één druivenras, zoals deze Chardonnay.

×