Codify Infotech

Domaine Vinsmoselle Luxemburg

Domaine Vinsmoselle, opgericht in 1921, behoort tot de meest vooruitstrevendste bedrijven uit de Mösel Vallei. Met een partnerschap met velen wijnhuizen zoals Greiveldange, Grevenmacher, Remerschen, Stadtbredimus en Wellenstein genieten zijn van zeer veel ervaring die wordt gecombineerd met diverse bodemvarieteiten die Luxemburg biedt. 

Gespecialiseerd is het huis in het maken van mousserende wijnen, cremant’s wel te verstaan. De Cremant’s de Luxembourg van dit domein zijn absoluut competitief aan de cremant’s die we uit andere gebieden zoals de Bourgogne, Alsace en Loire.

De allereerste wijnbouw in het Groothertogdom Luxemburg dateert van zo’n 2000 jaar geleden. Ook in de middeleeuwen werd er in Luxemburg wijn verbouwd. Door de wijziging in het klimaat kan dit nu alleen nog langs de Moezel. In deze vallei van slechts 36 kilometer lang valt relatiefweinig regen en er heerst een bijzonder microklimaat vergeleken met de rest van Luxemburg. De winters zijn er zacht en schommelingen in de temperatuur blijven beperkt. Crémant is een mousserende wijn en is oorspronkelijk afkomstig uit Frankrijk. Deze wijn wordt gemaakt volgens de méthode traditionnelle. Vóór 1993 werd deze vinificatie méthode champenoise genoemd.

×