Codify Infotech

Eglise de Saint-Seurin Bordeaux

Er is maar één reden dat we dit niet veel prominenter brengen. Het aantal flessen is zeer beperkt bij een zeer grote vraag van echte liefhebbers.

Toch gaan we het vertellen. Omdat we het zelf zo ontzettend leuk vinden. Op het domaine Andron, gelegen vlak tegen St Estephe, hebben wij een eigen hectare grond in een geweldig wijnbouwgebied. Op die hectare verbouwen wij onze eigen druiven. En van die druiven maken wij, met behulp van de topmensen van Andron, onze eigen wijn!

Omdat de oogst ieder jaar anders is, wat kenmerkend is voor de Bordeaux, zal de wijn ook ieder jaar net weer wat anders smaken. Om de oogst en de wijn de juiste sfeer mee te geven zenden we vervolgens 2 monsters van deze wijn in wording naar een speciaal voor die oogst uitgezochte componist. Met het verzoek om goed te proeven en er een stuk klassieke muziek bij te componeren wat naadloos past bij de kenmerken van dát oogstjaar.

Cuvee-Laurens-van-Rooyen

Zo hebben wij voor het oogstjaar 2015 samengewerkt met de bekende componist Laurens van Rooyen wat resulteerde in de voortreffelijke St Seurin. Een prachtige fles Haut-Médoc, met op het etiket de eerste maten van het speciaal door hem voor deze flessen gecomponeerde stuk muziek.

Het hoeft nauwelijks betoog dat eind 2017 de presentatie van deze top cuvée in onze eigen Loods een geweldig evenement was. Vanzelfsprekend zat Laurens van Rooyen zelf achter de vleugel toen de klassieke tonen De Loods tot in de laatste kieren vulden.

Of de wijn mooi was? Of we iets geleerd hebben van zelf wijn maken? Of de muziek toegevoegde waarde had? Of de presentatie iets bijzonders was? Laat ik het zo zeggen: Een zweem van een gelukzalige glimlach is nog steeds niet geheel bestorven.

Op naar de volgende jaargang!

×