Codify Infotech

Hubert Bouzereau-Gruère Bourgogne

Goede witte Bourgogne is Chardonnay in absolute en unieke topvorm.

Het Domaine Hubert Bouzereau Gruère is een familiebedrijf en is gevestigd in het hart van de Bourgogne te weten de Meursault. Hubert Bouzereau, 7e generatie van de wijnmakers-familie, richtte in 1970 zijn eigen bedrijf op met zijn vrouw Marie-France. 

De familie Bouzereau is een van de grootste families van de Meursault, letterlijk en figuurlijk. Hubert is de zoon van Pierre, de broer van Vincent en de neef van Michel en zij behoren allemaal tot de top van Meursault. Hubert is een gepassioneerde wijnmaker, hij werkt met plezier en zorg in zowel de wijngaarden als in de kelder en geeft zijn expertise en passie momenteel door aan zijn dochters. De dochters van Hubert hebben zich sinds 1995 bij het bedrijf van hun vader gevoegd. Marie-Laure en Marie-Anne staan momenteel aan het hoofd van het wijnhuis met inmiddels 10 hectare in 6 gemeenten van de Côte de Beaune. De productie bestaat voor 3/4 uit witte wijn en voor 1/4 uit rood.

Marie-Laure en Marie-Anne benadrukken het belang van de oude wijnstokken die voor de extra dimensie in de wijnen van Bouzereau zorgen. Marie-Anne en Marie-Laure staan garant voor zeer goede uitgebalanceerde wijnen met fijne mineraliteit, goede aromatische zuiverheid en een prachtige zuurgraad welke de wijnen precies die grote finesse geven.

×