Codify Infotech

La Croix Canet Loire

Eindstation Sauvignon Blanc

Annick Tinel-Blondelet is sinds 1983 eigenaresse van het kwaliteitsdomein La Croix Canet. Zij nam het landgoed over van haar ouders en vertegenwoordigt al de 12e generatie Loire makers! Gepassioneerd door de natuur, streeft zij er naar om wijnen te maken die passen bij haar persoonlijkheid: authentiek, eerlijk en vol vitaliteit.Het domein beschikt over 15 hectare, verdeeld in 3 appellations: Pouilly Fumé, Sancerre en Pouilly sur Loire. Vanwege de aandacht voor het milieu past het domein een bio-dynamische aanpak van wijnbouw toe. Het domein beschikt over een moderne, volledig uitgeruste kelder en Annick is omgeven door bedreven en geschoold personeel.
De bodem in Pouilly fume is kalkmergel en de wijngaard is gevuld met 45 jaar oude stokken Sauvignon Blanc. Een volle, zuivere Pouilly met aroma’s van madeliefjes, appel, citroen en lychee.
De Sancerre is een uitgesproken Sauvignon Blanc met wat kruisbes in de geur. Mooi vuursteen droog en niet te floraal. Het terroir geeft hem extra pit. De wijn rijpt 9 maanden in RVS vaten.
Pinot Noir is de bekende druif uit de Bourgogne maar kan echter ook prachtige wijnen voortbrengen in een koel klimaat zoals in Sancerre. De Sancerre Rouge staat voor een karaktervolle Pinot Noir met heerlijk rood en zwart fruit in geur en aanzet. Milde zuren, subtiel eiken en zachte tannines maken deze wijn tot een bijzonder mooi geheel.

×