Codify Infotech

Skaap wines Stellenbosch

Bijzonder landgoed van de Nederlandse familie Schaap op Somerset West

De wijngaarden van Skaap bevinden zich in de wereldberoemde wijnregio Stellenbosch in Zuid-Afrika.
De bankiersfamilie Schaap uit Huizen is pas in 2005 gestart met de winery welke toepasselijk gelegen is op de Schaapenberg. Hier is het hoog en er staat een koele zeebries welke perfect is voor een langzame rijping van de druiven. Wij hebben het genoegen gehad om Thierry Schaap, eigenaar van deze wijngaard, pas geleden te ontmoeten. Hij vertelde zijn verhaal. Hij werd in 2005 na een reis door Zuid-Afrika, met zijn familie, verliefd op het Stellenbosch gebied. Hij werd verliefd op de natuurlijke omgeving, het mediterrane klimaat, de mensen, de levensstijl en de historische Nederlandse cultuur. Het voelde als zijn thuis weg van huis. Zuid-Afrika werd een tweede huis in de herfst. Een nieuwe droom en ambitie was geboren. Een nieuwe levensfase en een nieuwe professionele droom. Van bankier tot wijnmaker, tijd om te genieten van het leven, familie,vrienden en Zuid-Afrika!
En zo Skaap Wijnen werd geboren, persoonlijk eigendom van en wordt beheerd door zijn
familie en liefdevol bekend om vrienden als Skaap Wijnen (voor degenen onder u die niet
weten, Schaap / Skaap: schapenwol in het Nederlands).

Inmiddels hebben zij een van de beste wijnmakers van Zuid-Afrika aangetrokken, Riaan
Oosthuizen. Riaan, die na 15 jaar werkervaring bij verschillende top wijnhuizen de nodige prijzen heeft gewonnen, zag een mooie kans om op dit jonge wijnhuis de ‘beste wijnen van de kaap’ te maken. Dat lukt! Niet alleen wij vinden dat, Platter (De wineguide van Zuid-Afrika) bekroonde de oogst van 2017 met 5 sterren.
Het mooie van dit wijnhuis is bovendien dat het geen winstoogmerk heeft. Een groot gedeelte van de opbrengsten gaan naar kansarme jongeren in Zuid-Afrika. Ook laat het wijnhuis de jongeren van straatafval de prachtige schapenbeeldjes produceren t.b.v. de werkgelegenheid. Zo is er een witte schaap, gemaakt voor de sauvignon blanc editie ( welke
wij ook in onze wijnwinkel hebben staan), een ijzeren bruine schaap voor de Syrah en
tegenwoordig ook een roze skaap voor de Rosé.

De rode Shiraz is karakteriserend door zijn volle en elegante smaak. Lekker gekruid, vol van smaak en er is zelfs nog een elegante frisheid te ontdekken. Prachtige houttoast in de afdronk. De witte Sauvignon Blanc vergelijken wij met een hoge kwaliteit Semillon uit de Bordeaux. Stuivend, frisse citrus zuren en een mooie zuivere minerale afdronk. In de neus ruiken we een rijpe geur van, een tropische punch en rijpe kruisbessen. Deze wijn is top op als aperitief en daarnaast een goede begeleider bij lichte rijstgerechten, salades, vis en wit vlees. De rosé is gemaakt van de Sauvignon Blanc en Shiraz en een klein beetje Merlot van de buurman. Hiermee heeft Riaan Oosthuizen een eigen antwoord gegeven op de subtiele stijl die we kennen van de rosé uit de Provence.

×